Tijd voor iets moois....

Welkom in Galerie De Drye Coninghen!


De herfst heeft zich aangediend.....het moment om even terug te kijken naar de afgelopen zomer. Het was een "vreemde" zomer, voor iedereen, net uit de lock-down, heel blij dat we weer konden genieten van het buiten zijn, op het terras zitten en genieten van het heerlijke weer, vakantie ook, heerlijk maar met de nodige aanpassingen en dat zonder af en toe een hand, aanraking of knuffel met de geliefde mensen om je heen. Lastig...... Maar ik hoop dat u genoten hebt van het heerlijke weer en veel buiten zijn. Ik heb veel mensen ontmoet in de galerie, dank u wel voor uw bezoek! 

Nu gaan we weer meer naar binnen. Ik vind dat ook altijd weer een bijzonder moment. Storm, regen, eerder donker, maar ook de kaarsen aan, tijd voor andere dingen; voor mij betekent dat ook weer meer schilderen, creatieve ideeen uitwerken en ook in de herfst en de winter regelmatig de galerie open stellen. 

Kunst verbindt en heeft toch altijd iets magisch....verwondering, blijdschap, verrassing of er ontstaat een mooi gesprek over.....van alles....fijn! Ik vind het heerlijk om te zien dat de kunst in de galerie voor veel mensen zo'n geniet-moment oplevert.

Dus als u ook even wilt binnenwandelen en rustig wilt kijken naar schilderijen, foto's, mooie objecten, leuke en bijzondere dingen? Gewoon even genieten van iets moois? Geïnteresseerd in het verhaal achter een kunstwerk of foto of het verhaal van de kunstenaar? Geïnspireerd of zelfs geraakt willen worden? Bent u op zoek naar een kunstwerk? U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De galerie is niet altijd open, maar bel, mail, app of bel aan voor een bezoek of afspraak

Vanaf begin november kunt u genieten van het keramische werk van Clazien Juffermans en de spetterende schilderijen van Tjeerd de Kort! Zie de pagina "Expositie" voor meer info over de kunstenaars.

Zoekt u een bijzondere ruimte om een lezing of workshop te geven of een bijzondere vergadering te organiseren? De galerie in ons prachtige monumentale pand leent zich uitstekend hiervoor. Meer informatie over het huren van de galerie vindt u onder "Inspirerend Uniek".

Via Fb en Instagram (#galeriededryeconinghen) kunt u meegenieten van het kunst-aanbod van de galerie.

We hebben uiteraard ook nog steeds de heerlijke schilderijen van Tineke Hoepman, de prachtige zeegezichten van Hans Dronkert, de monumentale kettingen van Hettie van Wijk van Wijngaarden, unieke glazen kandelaars en werk van mijzelf in de galerie.  

We zijn vrijdag 20 november en zaterdag 21 november geopend van 1100-1600 uur. 

Katja van den Nieuwendijk

06-30388056