Tijd voor iets moois....Jacqueline van den Heuvel

Jacqueline is een gepassioneerd fotografe, gespecialiseerd in (reportage)fotografie en portretten. 

Geïnteresseerd in mensen, hun verhalen en dromen, maar ook in de samenleving waarin wij leven. Fotografie is voor haar niet slechts een druk op de knop: het is de interactie tussen het onderwerp en de fotograaf die het beeld maakt. Deze interactie fascineert Jacqueline en dat zie je terug in haar werk.

Naast werk in opdracht maakt Jacqueline ook graag vrij werk in de vorm van uit het leven gegrepen series zoals "Wonen in een woongemeenschap" en "Eilandbewoners", beiden gepubliceerd in het NRC.

Op pad met haar camera komt Jacqueline vaak zoveel moois tegen dat zij het gewoon niet kan laten om even te stoppen om die ene boom in de mist te fotograferen, een distel mee naar huis te nemen of de pracht van de passiebloem vast te leggen. 

Dit doet zij op geheel eigen wijze.....


Hettie van Wijk van Wijngaarden 

www.monumentalekettingen.nl

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving, met als specialisatie glastechnieken. Opdrachten van particulieren en bedrijven en exposities in diverse musea en galeries. Inmiddels een nieuwe kunstvorm gevonden in het maken van Monumentale Kettingen. Hierbij geïnspireerd door internationale klederdracht en folklore waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboekoraal, Delftsblauwe handbeschilderde porseleinen kralen uit China, parels en edelstenen, antieke zilveren en gouden streekobjecten, maar ook bronzen geitenbellen uit Tibet en andere materialen. Alle kettingen zijn uniek en kunnen ook in opdracht worden gemaakt. Zo is het mogelijk om een bestaand sieraad te laten verwerken tot een bijzonder en persoonlijk object.