Tijd voor iets moois....Ingrid Bertens 

SISA Antwerpen fotografie

 KABK Den Haag 

Sint Joost Breda grafische vormgeving 

In sommige van de floral stills van Ingrid zoekt ze naar een balans van aantrekken en afstoten. Het goede en mooie in het leven bestaat bij gratie van de mindere en soms verdrietige kanten. Vergankelijkheid komt ook vaak terug in haar werk. Graag omarmt ze de hele levenscyclus van een bloem: van volle bloem tot verdord. Alle fases van de levensloop zijn interessant en dragen schoonheid in zich. Iets dat in deze tijd vaak wordt vergeten. 

In een aantal werken combineert ze micro- met macrobeelden. De microwereld is niet zichtbaar met het menselijk oog, maar is enorm interessant en belangrijk voor ons leven op aarde. Door het verwerken van afval in haar foto's probeert ze het bewustzijn te vergroten over de consequenties die onze westerse levensstijl heeft. Onze moderne materialistische manier van leven geeft ons gemak en plezier, maar heeft gevolgen voor de natuur en de aarde als geheel. Via bloemen vertelt Ingrid haar verhaal. 

Ze gebruikt uiteenlopende technieken om tot haar werken te komen. De microbeelden worden gemaakt met een microscooplens op een spiegelreflexcamera. Eén foto bestaat soms uit wel veertig beelden die met software tot één geheel gemaakt worden. Deze techniek neemt Dennis, de man van Ingrid, op zich. Verder werkt ze veel met daglicht in de studio, maar soms ook bewust met flitslicht. Ze gebruikt water, verf, natuurlijke pigmenten en afval om het beeld te creëren dat ze zoekt. Sommige foto's bestaan uit meerdere lagen. De bloemen komen uit pluktuinen in Nederland, uit haar eigen tuin of uit bermen uit haar wijk.


Wim Stok 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk. Hij volgde lessen aan de Vrije Academie Rotterdam voor wat sturing in zijn werk. De schilderijen van Wim Stok zijn een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland, met hier en daar een vrij uitstapje in de verbeelding ervan. Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem. Toevoeging van figuren met Zeeuwse details van hun klederdacht zijn daarin afgebeeld. 

Op dit moment hebben de eenvoudige Zeeuwse schuurtjes zijn aandacht die op een versimpelde manier worden uitgebeeld. Eerst sterk lineair uitgedrukt in zijn benadering, de laatste tijd meer losser en buiten de lijntjes geschilderd, maar altijd herkenbaar als Wim Stok. Wim werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor. Schilderijen zijn in het bezit van particulieren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen en Amerika. 


We hebben ook nog werk in de galerie van:

Jacques Turk, schilderijen

Tineke Hoepman, schilderijen, www.tinekehoepman.nl

Hans Dronkert, schilderijen, zeegezichten

Hettie van Wijk van Wijngaarden, www.monumentalekettingen.nl

Ria Blom, www.PaintEvents.nl