Tijd voor iets moois....


Margot Bévort


Margot Bévort (1941) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Bouwende Kunsten in Tilburg en aan de Vrije Academie in Den Haag. 

De laatste exposities voor coronatijd waren in het Flower Art Museum in Aalsmeer, Sous-Terre in Lithoijen, de Haagse Kunstkring en nu dus in galerie De Drye Coninghen.

"Als kind al was ik gefascineerd door bloemen. Een oom en tante hadden een bloemenzaak, maar ik was vooral geboeid door hun bloemenbehang en bloemengordijnen. Na een lange abstracte periode kwam ik in een winkel voor kunstenaarsbenodigheden een bloemensjabloon tegen. Die ging ik gebruiken en zo kregen de bloemen in mijn schilderijen langzaam maar zeker de overhand. Het resultaat is een serie doeken van verstilde tuinen waarin je kunt wegdromen.

De voorstelling ontstaat door laagjes over elkaar heen te zetten. Kleur speelt daarbij een hoofdrol en door de schilderachtige manier van werken worden de vlekken abstract als je dichtbij kijkt. Het licht is vrij diffuus om rust in het doek te brengen. De licht-donker contrasten creeëren diepte. Ik werk met acrylverf, omdat door het gebruik van sjablonen de verf snel moet drogen".


Clazien Juffermans

Beeldhouwend boetseren

Houdt zich sinds 1984 bezig met beeldhouwend boetseren. Ze volgde cursussen bij Ars Aemula Nature (Leiden), waar zij jarenlang prive-les kreeg van Joop van Kralingen. In 1988 werd ze als lid aangenomen bij Ars Aemula Nature.Het liefst werkt ze met grove chamotte en haalt haar inspiratie uit het dagelijkse leven. Door houding, uitstraling en compositie probeert ze daar gevoel en/of emotie in te leggen. Ook verhoudingen en kleur spelen mee in het eind resultaat. Clazien geeft les in boetseren bij Ars Aemula Nature in Leiden.Sinds 1989 is zij begonnen met exposeren en ze heeft op meerdere plekken in NL geexposeerd. Ook doet ze al jarenlang mee met de kunstroute Leiden, waar de twee keer de publieksprijs heeft gewonnen. U kunt nu verschillende werken van haar zien in de galerie. 


Wim Stok 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk. Hij volgde lessen aan de Vrije Academie Rotterdam voor wat sturing in zijn werk. De schilderijen van Wim Stok zijn een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland, met hier en daar een vrij uitstapje in de verbeelding ervan. Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem. Toevoeging van figuren met Zeeuwse details van hun klederdacht zijn daarin afgebeeld. 

Op dit moment hebben de eenvoudige Zeeuwse schuurtjes zijn aandacht die op een versimpelde manier worden uitgebeeld. Eerst sterk lineair uitgedrukt in zijn benadering, de laatste tijd meer losser en buiten de lijntjes geschilderd, maar altijd herkenbaar als Wim Stok. Wim werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor. Schilderijen zijn in het bezit van particulieren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen en Amerika. 


We hebben ook nog werk in de galerie van:

Jacques Turk, schilderijen

Tineke Hoepman, schilderijen, www.tinekehoepman.nl

Hans Dronkert, schilderijen, zeegezichten

Hettie van Wijk van Wijngaarden, www.monumentalekettingen.nl

Ria Blom, www.PaintEvents.nl