Tijd voor iets moois....Ingrid van der Kamp

Ingrid van der Kamp (1972, Rotterdam) is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. 

Haar schilderijen zijn vaak minimalistisch, subtiel, verfijnd, licht en sereen. In lagen opgebouwd zoals muziek. Totdat de compositie klopt en perfect is.

Sterker nog: zonder muziek geen schilderij of schets. De emotie van muziek speelt een grote rol in haar werk en vormt de grootste bron van inspiratie. Daarbij mag de kijker vooral zijn/haar eigen connectie voelen en interpretatie hebben.

Haar portretten zijn schetsen op doek, met houtskool en acryl. Verder gebruikt ze graag spray, bladgoud en oud papier uit bijvoorbeeld boeken of haar eigen palet.Hettie van Wijk van Wijngaarden 

www.monumentalekettingen.nl

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving, met als specialisatie glastechnieken. Opdrachten van particulieren en bedrijven en exposities in diverse musea en galeries. Inmiddels een nieuwe kunstvorm gevonden in het maken van Monumentale Kettingen. Hierbij geïnspireerd door internationale klederdracht en folklore waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboekoraal, Delftsblauwe handbeschilderde porseleinen kralen uit China, parels en edelstenen, antieke zilveren en gouden streekobjecten, maar ook bronzen geitenbellen uit Tibet en andere materialen. Alle kettingen zijn uniek en kunnen ook in opdracht worden gemaakt. Zo is het mogelijk om een bestaand sieraad te laten verwerken tot een bijzonder en persoonlijk object.