Tijd voor iets moois....


Elisabeth van Woerkom

"Kunst beeldt niet af wat zichtbaar is, kunst maakt zichtbaar"

Met dit adagium van Paul Klee (1879-1940) als uitgangspunt van je eigen schilderwerk schep je je een welhaast onbegrensde vrijheid. Vorm, kleur, formaat, stijl, techniek en materiaal zijn allemaal ondergeschikt aan wat je van je binnenste aan de buitenwereld wil laten zien. En als dat de "klik" geeft met de toevallige, geïntrigeerde, geprikkelde, geïrriteerde of soms ontroerde kijker dan zijn kunstenaar en kunstkijker bondgenoot geworden. 

Dezelfde gevoelens, emoties, afkeur, verbazing of verbijstering die de een voelt, maar de ander in verf weet vorm te geven. De liefdevolle band tussen (groot-)ouders en hun kind in een portret, de rijkdom en de kracht van de ons omringende natuur in een landschap of zo maar een vaas met bloemen, de ontmoeting van mensen, de ellende die mensen elkaar aandoen, allemaal onderwerpen die "vragen" om een kleurrijke vertaling op doek. 

Zo is er in de afgelopen dertig jaar een omvangrijk oeuvre van Elisabeth gegroeid dat via galerieën, tentoonstellingen, opdrachten of toevallige ontmoetingen zijn weg heeft weten te vinden naar tientallen huiskamers en kantoren.

Elisabeth van Woerkom is lid van de Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum, heeft samen met een collectief gelijk gestemde kunstenaars een galerie in Bussum "Arte Temporale" opgezet en exposeert regelmatig binnen en buiten Het Gooi.


Wim Stok 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk. Hij volgde lessen aan de Vrije Academie Rotterdam voor wat sturing in zijn werk. De schilderijen van Wim Stok zijn een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland, met hier en daar een vrij uitstapje in de verbeelding ervan. Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem. Toevoeging van figuren met Zeeuwse details van hun klederdacht zijn daarin afgebeeld. 

Op dit moment hebben de eenvoudige Zeeuwse schuurtjes zijn aandacht die op een versimpelde manier worden uitgebeeld. Eerst sterk lineair uitgedrukt in zijn benadering, de laatste tijd meer losser en buiten de lijntjes geschilderd, maar altijd herkenbaar als Wim Stok. Wim werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor. Schilderijen zijn in het bezit van particulieren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen en Amerika.  Heleen van Ulden, keramisch werk, www.hvuceramicart.nl/www.houseofartswoerden.nl

Tineke Hoepman, schilderijen, www.tinekehoepman.nl

Hettie van Wijk van Wijngaarden, www.monumentalekettingen.nl