Tijd voor iets moois....Ellen van Toor;

studeerde in 1981 cum laude af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft een imposante lijst van exposities bij galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland op haar naam staan.

In haar werk zie je het absurde, de humor en het gebruik maken van gevonden voorwerpen; ze gebruikt bijvoorbeeld geroest materiaal, wat ze nota bene zelf opvist met een magneet uit haventjes en kanalen. Wie haar werk kent, weet dat dit helemaal niet zo vreemd is en dat eigenlijk alles door haar kan worden verwerkt in de oppervlakte-structuren van haar schilderijen, etsen en collages. Ze verwerkt stukjes behang, piepkleine vogelveertjes,  muziekpapier, stofjes, kantjes, puntenslijpsel en gedroogde bloemetjes. Met de ingeblazen liefdevolle adem van Ellen vindt dit materiaal in combinatie met meer gebruikelijke teken- en schildersmaterialen een volkomen vanzelfsprekend nieuw bestaan.

 Carolien Adriaansche;

Na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie als theater vormgever ontwikkelt Carolien sinds 2005 recycle workshops onder de naam "De afvaljuf". Hergebruik en daarmee recycling, upcycling en mixed design zijn derhalve haar inhoudelijke uitgangspunten. Als beeldend kunstenaar werkt ze vnl met plastic afval. Ze verbindt creativiteit met duurzaamheid. Het plastic afval vormt de basis van haar werk. Ze gebruikt het plastic afval om oa dieren, wolken, landschappen en steden te vervaardigen, haar bekende "Floating Cities". De vorm, de kleur, de structuur en de ordening zijn het uitgangspunt van haar creaties.


Wim Stok 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk. Hij volgde lessen aan de Vrije Academie Rotterdam voor wat sturing in zijn werk. De schilderijen van Wim Stok zijn een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland, met hier en daar een vrij uitstapje in de verbeelding ervan. Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem. Toevoeging van figuren met Zeeuwse details van hun klederdacht zijn daarin afgebeeld. 

Op dit moment hebben de eenvoudige Zeeuwse schuurtjes zijn aandacht die op een versimpelde manier worden uitgebeeld. Eerst sterk lineair uitgedrukt in zijn benadering, de laatste tijd meer losser en buiten de lijntjes geschilderd, maar altijd herkenbaar als Wim Stok. Wim werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor. Schilderijen zijn in het bezit van particulieren in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen en Amerika. 


We hebben ook nog werk in de galerie van:

Jacques Turk, schilderijen

Tineke Hoepman, schilderijen, www.tinekehoepman.nl

Hans Dronkert, schilderijen, zeegezichten

Hettie van Wijk van Wijngaarden, www.monumentalekettingen.nl

Ria Blom, www.PaintEvents.nl