Tijd voor iets moois....Rob de Heer

www.robdeheer.nl

Rob heeft met behulp van digitale technieken een hele unieke en wonderlijke eigen wereld vastgelegd. Hij is geinspireerd door de sfeer, kleuren en vormen die hij op zijn reizen in binnen- en buitenland tegenkomt, maar ook door het zien van de schoonheid en het bijzondere van dagelijkse voorwerpen, dieren en mensen die hij ontmoet. Hij blijft zich verwonderen over details van objecten en plekken en zijn uitdaging zit in het combineren van een omgeving met verschillende voorwerpen, in aanvulling op elkaar of juist als contrast. Door deze details op een andere manier te bekijken of ze in een andere omgeving te plaatsen, krijgen ze kwaliteiten die ze in hun eigen omgeving niet hebben. Zo schept hij een wereld vanuit een ander perspectief.

 Een aantal van zijn werken uit de series`Kanten Wereld` en `Gevangen Emoties` kunt u bekijken in de galerie. Deze werken zijn ontstaan uit een smeltkroes van herinneringen, gevoel, fantasie en inspiratie en vormen een geheel eigen wereld waarin: 

´Het gewone uniek wordt en het ongewone uitzonderlijk´.

  

 
Hettie van Wijk van Wijngaarden 

www.monumentalekettingen.nl

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving, met als specialisatie glastechnieken. Opdrachten van particulieren en bedrijven en exposities in diverse musea en galeries. Inmiddels een nieuwe kunstvorm gevonden in het maken van Monumentale Kettingen. Hierbij geïnspireerd door internationale klederdracht en folklore waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboekoraal, Delftsblauwe handbeschilderde porseleinen kralen uit China, parels en edelstenen, antieke zilveren en gouden streekobjecten, maar ook bronzen geitenbellen uit Tibet en andere materialen. Alle kettingen zijn uniek en kunnen ook in opdracht worden gemaakt. Zo is het mogelijk om een bestaand sieraad te laten verwerken tot een bijzonder en persoonlijk object.