Tijd voor iets moois....Marieke Hulsegge:

Kleur de wereld!

"Inspiratie? Dat komt recht uit mijn hart, zeker niet uit mijn hoofd of denkwereld, of hoe je zoiets zou kunnen noemen.
Als ik schilder, voel ik me het meest verbonden met mezelf. Er ontstaat een proces waarin ik worstel met angsten, loslaten en vrijheid. Het klinkt misschien gek, maar vaak heeft het schilderij mij te pakken en bepaalt het zelf waar het heengaat, hoe het zal gaan raken of dat ik direct moet stoppen. Als het af is, ben ik altijd weer verbaasd. Na twintig jaar ervaring zijn alle schilderijen voor mij nog steeds een cadeau en elke keer weer ben ik verliefd. Uiteindelijk denk ik dat ik een deken van kleur en warmte leg over de pijnlijke plekken van mijn leven. Of het leven in het algemeen. Ach.....wat ik er over zeg, dat schilderen heeft me gewoon bij de kwasten."

Marieke heeft haar creativiteit geerfd van haar ouders, die beiden kunstenaar zijn. Ze studeerde in 2001 af aan de AKI richting Monumentaal. Marieke schildert voornamelijk vrouwen, meestal portretten. Elegante verschijningen met grote ogen, die je onbevangen aankijken. De energie spat van de doeken af. Het is het werk van een vrouw die weet waar ze het over heeft. 

 


Hettie van Wijk van Wijngaarden 

www.monumentalekettingen.nl

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving, met als specialisatie glastechnieken. Opdrachten van particulieren en bedrijven en exposities in diverse musea en galeries. Inmiddels een nieuwe kunstvorm gevonden in het maken van Monumentale Kettingen. Hierbij geïnspireerd door internationale klederdracht en folklore waarbij gebruik wordt gemaakt van bamboekoraal, Delftsblauwe handbeschilderde porseleinen kralen uit China, parels en edelstenen, antieke zilveren en gouden streekobjecten, maar ook bronzen geitenbellen uit Tibet en andere materialen. Alle kettingen zijn uniek en kunnen ook in opdracht worden gemaakt. Zo is het mogelijk om een bestaand sieraad te laten verwerken tot een bijzonder en persoonlijk object.